Satchmo Amsterdam

Sfeervolle ambiance voor steakhouse en cocktailbar Satchmo Amsterdam

Op een unieke locatie, in het zogenaamde Brusse & Gransberg- gebouw aan het Amsterdamse Rokin, wilden de oprichters van Satchmo een sfeervol restaurant met cocktailbar neerzetten. Het monumentale pand uit 1647 en de vele, kleine ruimtes maakten hun plan tot een pittige uitdaging.

Samenwerking

Satchmo staat voor borrelen en dineren in een sfeervolle ambiance met goed eten, heerlijke wijnen, excellente cocktails en jazzy, live muziek in goed gezelschap. Het interieur speelt hierin een belangrijke rol. Om tot dit eindresultaat te komen, was een perfecte samenwerking tussen de eigenaar, de designer en de interieurbouwer essentieel. Voor het nieuwe interieur ging Satchmo de samenwerking aan met De Boer Maatwerk in interieur.

Twee verdiepingen

Verdeeld over twee verdiepingen kunnen bezoekers een avondje uit beleven met heerlijke hapjes, drankjes en jazzy muziek van de DJ. Eigenaresse Fardau Plantenga vertelt: “We waren op zoek naar een comfortabele plek voor onze gasten. Denk aan velours stoelen, een casual en luxe uitstraling waarbij mensen binnenkomen en zin hebben om de hele avond te blijven. Op de benedenverdieping is een souterrain met gezellige nisjes, een intieme sfeer en een moderne, lichtgevende bar. Hier kun je casual genieten van een gezellige borrel met een fles wijn en goed eten.

De bovenverdieping heeft een meer sexy en kleurrijke sfeer. Daar drink je heerlijke cocktails aan de stijlvolle en fraaie cocktailbar. Boven is het interieur sophisticated, luxer en chiquer. De verschillende sfeerbelevingen op de twee etages wilden we duidelijk naar voren laten komen in ons interieur.”

Compleet interieur

Naast twee gloednieuwe bars verzorgde De Boer Maatwerk in interieur het complete interieur zoals de spiegels, de keukenombouw, plafondconstructies, alle design, het vaste meubilair en de banken. “Zelfs de uitstraling van de toiletruimtes is heel bijzonder geworden.”

Omvergeblazen

Uitermate tevreden is Fardau met het eindresultaat én de samenwerking. “De Onyx-bar op de benedenverdieping is supermooi. De spiegel in de gang is heel smaakvol ontworpen. Ik krijg lovende reacties van bezoekers. Het Parool heeft laatst een mooi artikel over ons geschreven: ‘Je wordt omvergeblazen als je langs loopt’. Iedereen is verrast en trots.”

Fardau benoemt de samenwerking en ervaring met De Boer zeer positief. “De Boer heeft snel geschakeld. In het begin hebben we veel designproblemen gehad. Het team van De Boer was altijd bereikbaar en ze hebben veel opgelost. Als ik een nieuw interieur nodig heb dan zou ik De Boer zo weer bellen.”

  • CATEGORY
  • TAGS