Van Waay Interieurs

“We werken samen op basis van vertrouwen”

Een interieur designwinkel met altijd collecties volgens de laatste trends, vraagt zelf ook om een up-to-date winkelinrichting. De bovenverdieping van ‘Van Waaij interieurs’ heeft een ware metamorfose ondergaan om de designmerken optimaal te presenteren. Eigenaar Corné van Waaij schakelde voor de nieuwe routing en het winkelinterieur ‘De Boer Maatwerk in uw interieur’ in. “We werken samen op basis van vertrouwen.”

Wanden

De bovenverdieping van ‘Van Waaij interieurs’ in Benthuizen was gedateerd. “De route en de wanden waren 18 jaar oud”, licht Corné van Waaij toe. “We wilden onze collectie designmerken optimaal presenteren op een verdieping anno 2020 met een modern interieur. Samen met een architect hebben we een ontwerp bedacht voor de routing, met onze eigen interne ontwerper hebben we de inrichting ontworpen.”

Van Waaij vroeg, wat de architect en ontwerper hadden bedacht, door ‘De Boer Maatwerk in interieur’ te laten uitvoeren. “Ik ken eigenaar Jacob de Boer al heel lang”, legt Van Waaij uit. Toen we de verbouwingsplannen hadden, heb ik hem gewoon benaderd. Ik houd niet van shoppen maar ik doe graag zaken van basis van vertrouwen. We hadden een goed gevoel over de offerte van De Boer en het vertrouwen. Wij doen het niet anders naar onze klanten toe.”

Zo was één van de opdrachten een woning-textiel-huis van MDF te maken. “Alle raambekleding, stalen carpet en vloerdelen staan in dit huis. Klanten kunnen er allerlei materialen uitzoeken en inspiratie opdoen. Het textielhuis kunnen we zelf verven en behangen volgens de laatste trends. Daarnaast heeft ‘De Boer Maatwerk in interieur’ de wanden gemaakt die rondom de showroom-woonkamers opgesteld staan. Ook de wanden kunnen wij aanpassen volgens de laatste woontrends.”

Vernieuwend blijven

De aanpassing van de bovenverdieping is volgens Van Waaij echt een metamorfose geweest. “Ik wil met mijn designwinkel met kop en schouders boven de woonwinkels in Nederland uitsteken. De meeste woonzaken vind ik vrij vol en dat wil ik niet. Als bezoeker moet je het gevoel hebben alsof je thuis bent. De ruimtelijke beleving en de sfeer zijn heel belangrijk. In onze voorbeeld woonkamers zie je het totale plaatsje van meubels, stoffen, raambekleding en verlichting tegelijk. Net zoals thuis.”

Bestaande en nieuwe klanten zijn heel enthousiast over de nieuwe uitstraling. “We willen continu vernieuwend blijven en daar de nodige interieuraanpassingen voor doen. Een gemiddelde woonwinkel doet 15-20 jaar met een interieur. Ik wil voorop lopen en dus de routing en de presentatie actueel houden.”

  • CATEGORY
  • TAGS